Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: W miesiąc po północnej i środkowo-wschodnio-północnej Europie |
autor komentarza: domel_radom |
data dodania: 2010-04-20 11:04:26 |
treść: Witam wszystkich serdecznie, odkąd niedawnymi czasy sprzedałem samochód i ciągle nie kupiłem nowego przemieszczam się po kraju komunikacją zbiorową. I tak w drodze do Warszawy wpadłem na pomysł "a czemu by tak nie pojechać dalej...?". Pierwszym moim pomysłem było wybrać się do Europy Zachodniej - po kolei Niemcy, Benelux, Anglia, Francja itd itp. Pomyślałem jednak, że tam wykosztuję się jak mało gdzie a do tego jak trafi się upalne lato to padnę. Zatem teraz na tapecie jest trasa: Polska - (Białoruś?) - Litwa - Łotwa - Estonia - Sankt Petersburg - Finlandia - Szwecja - Norwegia - Dania i przez Niemcy już do Polski. Zamierzam tę trasę zrobić w 3-4 tygodnie zatrzymując się w hostelach, w miarę tanich kwaterach itp. Do tego zwiedzić ciekawe miejsca i korzystać z transportu masowego (z pominięciem samolotów). I oto pytania do was: 1. czy do Rosji dostanę się od tak na paszport czy muszę spełnić coś jeszcze? (o Białoruś się nie pytam bo widzę, że ten wątek jest już wyjaśniony na forum) 2. jakie mogłyby to być koszty? Bez fanaberii ze spaniem ale nie oszczędzając na wejściach do muzeów itp. Wyprawa na dwie osoby dodam (K+M) 3. ktoś ma już może takie doświadczenia za sobą? są jakieś daty w których trzeba być w którychś miastach (tudzież nie należy ;)) 4. czy na pierwszą taką wyprawę w życiu nie wybrałem zbyt trudnej trasy? Będę wam wszystkim ogromnie wdzięczny za podpowiedzi. Pozdrawiam :) |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.