Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: nairobi - rzeczywiscie takie niebezpieczne? |
autor komentarza: Bonifacja |
data dodania: 2010-05-10 21:40:34 |
treść: Możliwe,że przebywałeś w bardziej eleganckiej części Nairobi.My nocowaliśmy w takiej co więcej "slumsowej".Też nikt nas specjalnie nie zaczepiał, ale widzieliśmy "rozradowanych" nadmiernie młodzieńców z bejsbolami, ten przerażający obrazek z wyjadaniem śmieci,chłopaka wymachującego nożem i śmiejącego się przy tym do rozpuku - takie trochę obrazki nie nastrajające optymistycznie.No i mnóstwo panienek zabawiających się z klientami w ciemnych zaułkach.Widziałam taki obrazek z okna hotelu.Klienci nie wyglądali na łagodnych facetów.Opisuję tylko to co widziałam, bo na ogół Kenijczycy to bardzo przyjaźni ludzie a z tym naciąganiem masz rację.Na swój niezwykle przyjazny uśmiech mogą nabrać każdego.Nie wszyscy oczywiście.Dla nich po prostu "białas" to chodząca, bogata skarbonka. Jednym słowem - to o czym pisałam poprzednio - mając oczy dookoła głowy, nie afiszując się aparatem fot.czy kamerą, trzymając pieniądze bezpiecznie przy "orderach" - można spokojnie w tym mieście pobyć i nawet napić się dobrego piwa. Hakuna Mata! |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.