Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Emigracja do Am.Południowej- które z państw wybrać? |
autor komentarza: lynx |
data dodania: 2010-08-22 23:19:40 |
treść: Witam! Zgadzam sie ze lata swietnosci Urugwaju i Argentyny juz minely ale w niczym to nie umniejsza niepowtarzalnej atmosferze tych krajow.Osobiscie jednak wole Urugwaj.Argentyna jak dla mnie jest najbardziej "europejskim " krajem ameryki poludniwej ,mentalnosc ludzi troche przemieszana pomiedzy Europa a Latynoameryka.A wracajac do Urugwaju - fakt ze Montevideo nie nalezy do bezpiecznych miast,szczegolnie w okolicach portu ale ja np. zostalem napadniety(niegroznie zreszta) w chilijskim Punta Arenas,ktore jak sie pozniej dowiedzialem w statystykach uchodzi za najbezpieczniejsze miasto w Chile!.Urugwaj nalezy to tych krajow Am.Poludniowej ktore mam zamiar ponownie odwiedzic.Nadmienie ze to w tym wlasnie kraju "zarazilem" sie Yerba Mate.Dzis pije codziennie w sporych ilosciach a o jej wlasciwosciach nie bede sie rozpisywal bo to temat na specjalna,dluzsza rozmowe.A te wspomnieane "odchody" na ulicach to po prostu wyrzucone fusy mate z tykwy,tak,tak, tez na poczatku myslalem ze to konskie bobki.Kolejna "zaraza jaka przywiozlem" z Urugwaju to wino.Wino coprawda znacznie drozsze niz w Chile ale rownie dobre!. pozdrawiam. lynx |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.