Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Zwiazek ... kobieta Polka Mezczyzna Hindus !!! |
autor komentarza: zaneta_paw |
data dodania: 2010-08-27 22:39:06 |
treść: straszne jest to, co czytam.. Nie ma gwarancji na szczęśliwy związek - niezaleznie od wyznania i narodowości. Jednak prawdopodobieństwo klęski zwiększa się (moim zdaniem, które wykształciłam na podstawie lektur o takiej tematyce) wówczas, gdy dochodzi do splątania tak niesamowicie odmiennych kultur. Bynajmniej nie z winy jednej lub drugiej strony; odmienność podgladów, tradycji, obrzedów, światopoglądu piętrzy trudności. Tymniemnije, jeśli puszczę wodze wyobraźni.... Gdyby na mojej drodze pojawił się ktos wyjatkowy, to nie zważałabym na kolor skóry. Małżeństwo jednak, jest czyms innym, niż narzeczeństwo. Inna kwestia, która nie daje o sobie zapomnie i zawsze mnie nurtuje: język. Wiem, że na tym piękbym świecie jest mnóstwo ludzi, dla których komunikacja w obcym języku nie stanowi tabu, ale nie jestem w stanie wyobrazić sobie komunikacji z całą subtelnością, jakiej można użyć w języku ojczystym. Nawet mowa ciała nie zastąpi poetyckich czułych słow, o które trudno, gdy wiążą się ludzie różnej narodowości. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.