Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Z Libanu do Syrii |
autor komentarza: Smok-1 |
data dodania: 2011-01-01 12:58:18 |
treść: W Damaszku jest cała masa tanich hotelików w okolicach Starego Miasta, spałem w trzech różnych, wszystkie były ok. Jak masz LP, to kieruj się spokojnie do jednego polecanego, jak nie będzie miejsc, to w jakimś okoliczym zawsze będą - koszt rzędu 10-15 usd (w przeliczeniu) za łóżko (może być sala wieloosobowa), dostępne są też dormitory, taniej, ale nie wiem ile. Generalnie do cen LP musisz doliczyć jakieś 20-25%. W Homs jest jeden hotel polecany w LP, da się przeżyć, ale np. sanitariaty są kiepskie. Aleppo - też cała masa holeli, weź ten polecany z LP, pracuje tam gościu, który świetnie zna angielski, a przy okazji jest b pomocny. Co do cen transportu pomiędzy miastami - rejsowe autobusy to koszt 100-200 SYP, więc niedrogo. Bejrut - Damaszek zapłaciłem 18 usd (w przeliczeniu) a Damaszek - Bejrut 450 SYP, czyli 10 usd. Palmyra - teren ruin jest nieogrodzony i nie kosztuje nic, płatne jest muzeum, świątynia Baala, grobowce (określone godziny i najlepiej zorganizować sobie transport lokalny) oraz fort na wzgórzu - kawałek się idzie, a tam jest generalnie ciepło, więc transport też się przydaje, pozdr |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.