Forum dyskusyjne dodanie komentarza
| temat: Na własną rękę, czy z biurem podróży? |
| autor komentarza: zaneta_paw |
| data dodania: 2011-01-08 20:58:36 |
| treść: witam, mam dylemat i liczę, że podróżnicy zechcą podzielić się ze mną swoimi doświadczeniami; może doradzić. Otóż zamierzam w te wakacje wybrać sie z mężem na wakacje doChorwacji (może Bułgarii) - w jakieś ciche, urokliwe miejsce. Kalkuluję różne opcje (mamy dośc skromny budżet) i okazuje się, że tak zachwalane podróże wlasnym samochodem wcale nie są tańsze od zoraganizowanych przez biura podróży. Nie wiem gdzie popełniam błąd (jeśli popełniam). Zakładam, że ludzie zwykle wynajmuja apartamenty na 4-6-8 osób i koszty rozkładają sie inaczej, niż przy dwóch osobach. 14000 km (z Katowic) to koszt benzyny (taniej będdzie na gazie) ok. 1200 złw obie strony. Do tego noclegi... i tu mam zagwozdę. Strony, po których chodze proponują apartamenty za - powiedzmy średnio - 40 eur za dobę. Czyli 160 zł. Przy 10 dniach mamy zatem; noclegi dla dwóch osób 3.200 zł przejazd 1200 zł RAZEM 4.400 zl To jakis koszmar cenowy przy założeniu, że z biurem autokarem mozna pojechać (nocleg i przejazd) mniej więcej za 1300 zl (albo nawet taniej). Dla dwóch osób taki pobyt kosztuje 2.600 zł CO JEST NIE TAK Z MOJĄ KALKULACJĄ?? Moze macie jakieś cenne doświadczenia..? Może poprostu zapakowac się w auto i pojechać przed siebie, a na miejscu znaleźc nocleg za male eurosiki..? czy o jest do zrobienia..? I kolejna opcja - może niepotrzebnie nakręcam tamat i powinnam spokojnie wyczekiwać na last minute i zapakowac się w samolot za 1500 zł ze śniadaniem..? Jestem zakręcona, rozdarta i nie mam pojecia, w którą stronę puszczać wodze fantazji... |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.