Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: WASZE RADY Hanoi i Hoi An - podróż do Wietnamu!!! |
autor komentarza: sport |
data dodania: 2011-02-03 18:07:01 |
treść: Witam podróżników :) Szanowni POMÓŻCIE! Pod koniec marca wyjeżdżam do Wietnamu. Będę przebywał w Hanoi i Hoi An. Razem tydzień czasu. Zobaczę Marble Mountain i Thu Bon River... ALE nic kompletnie nie wiem o podróżach(nawet jakiej wielkości bagaż można zabrac na pokład samolotu) i tak odległych krajach, dużo czytałem, ale rady doświadczonych osób z forum będą najlepszą pomocą!!! Pytania mogą być prymitywne, ale zauważyłem że w ludziach zwiedzających świat jest dużo wyrozumiałości. Będę wdzięczny za obszerne odpowiedzi. 1. Jak wygląda sprawa komarów i malarii? Jak się najlepiej zabezpieczyć? Produkty kupować na miejscu? Jakich miejsc unikać? 2. Jak wygląda na miejscu służba medyczna? Gdzie się zgłaszać? Czy ubezpieczenie trzeba wykupić w Polsce, jeśli tak to gdzie? 3. Czy na okres marca macie rady dla alergików? Czy występują tam pylenia itp. 4. Co jeść, żeby niczym się nie zarazić. Podajcie jakieś okrojone menu, na przetrwanie ;) Lekarz doradza gotować wodę 20 minut... 5. Można w Wietnamie korzystać z internetu, telefonu? 6. Dawno temu widziałem święto lub festiwal, podczas którego puszczało się świetlne lampiony do nieba. Czy w marcu można zobaczyć coś takiego w Wietnamie? 7. Jakim językiem się porozumiewać? Polecacie jakąś dobrą pozycję, słownik wietnamski? 8. Co ciekawego kupić, żeby było niezapomnianą pamiątką z tej podróży!? 9. Dużo czytałem o tym żeby negocjować ceny. ALe jak? Standardowo: on za 10, ja za5, on za 9, ja za 6, on za 8. Sprzedane :) 10. Jak się ubrać na tą porę roku. Jakie buty? Czy nie ma potrzeby zabierania wielu ubrań bo można kupić wszystko na miejscu. Słyszałem, że można w tym rejonie świata kupić tanie garnitury na miarę? Prawda to? Wszelkie spostrzeżenia i inne porady przyjme z niskim pokłonem. Pomóżcie odwdzięczę się czymś bardzo cennym, a konkretniej tym :) |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.