Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Uratujmy razem Polkę z więzienia w Turcji - petycja |
autor komentarza: andin63 |
data dodania: 2011-02-04 10:20:34 |
treść: Neronku i Zullo. Nie miałem ani nie mam zamiaru mieć operacji zmiany płci, więc nie wmawiajcie mi, że jestem kobietą. Czy wiecie, że to jest forum? Na forum się dyskutuje, a z tonu waszych wypowiedzi wynika, że jesteście jedynymi depozytariuszami prawdy. Jeśli ktoś ma inne zdanie niż wy to w żadnym wypadku nie może mieć racji i w ogóle nie dopuszczacie możliwości dyskusji. Napisałaś Zullo, że wierzysz tej dziewczynie i jej matce. Gdyby jedynym dowodem niewinności było oświadczenie podejrzanego i jego matki, to należałoby zburzyć wszystkie więzienia na świecie. Nie byłoby winnych. Ale gdyby wszystkich wypuścić z więzień, byłoby bardziej czy mniej bezpiecznie? Taki scenariusz jak ten ciągle się powtarza. Jeśli w "dzikim" kraju zostaje aresztowana młoda. ładna, biała dziewczyna, to należy ją jak najszybciej uwolnić. Bo przecież młoda. ładna, biała dziewczyna nie może popełnić tak ciężkiego przestępstwa. Przestępca powinien być brzydki, zarośnięty, śmierdzący, powinien krzywo patrzeć i w ogóle to powinien być innej rasy. Nie trzeba pisać petycji, bo konsulowie zajmują się takimi sprawami na co dzień i sami wiedzą co mogą zrobić a czego nie. Jedyne rozwiązanie to w takiej sytuacji to kasa: kilkadziesiąt lub kilkaset tysięcy dolarów i odpowiednie dojścia do odpowiednich urzędników. Ale to trzeba robić po cichu, bo nagłośnienie może tylko zaszkodzić. Tylko pomyślcie "podróżnicy", za te kilkaset tysięcy dolarów można albo polepszyć życie jednej osoby, albo uratować życie wielu tysiącom ludzi. Przecież co kilka sekund ktoś umiera tylko i wyłącznie z powodu głodu. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.