Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Niedawano wróciłem, odpowiem na pytania... |
autor komentarza: pietkagab |
data dodania: 2011-03-11 23:00:53 |
treść: Hej! Niestety nie wiem jak rzecz sie ma z Era. Sam do Iranu pojechalem z brytyjskim O2 i mimo, ze teoretycznie powinienem miec zasieg to stracilem go zaraz po przekroczeniu granicy, a odzyskalem po opuszczeniu kraju. Z ciekawosci pytalem spotykanych turystow i na ogol ich simy rowniez byly bezuzyteczne. Dwojka Niemcow z niemieckimi O2 kontaktowala sie z rodzinami poprzez smsy, ale z tego co mowili nie wszystkie dochodzily. Na miejscu nie ma problemu z zakupem iranskiego startera, np IranCell. Ceny sa niskie ale... ilekroc ktos z Iranu probowal sie ze mna skontaktowac (juz po wyjezdzie) po odebraniu slyszalem tylko cisze, nigdy tez nie dostalem smsa, choc wiem, ze byly wysylane. Sam podczas podrozy korzystam zazwyczaj jedynie z poczty elektronicznej - z tym nie ma problemu:). Internet do najszybszych nie nalezy, a poprzez Skypa i Yahoo Mesengera nigdy nie udalo mi sie odbyc rozmowy glosowej, a jedynie chat. Coz, Iran jest krajem zamknietym i poniekad odcietym od swiata. Pamietaj by zabrac wystarczajaca ilosc gotowki, bo z bankomatow tam nie skorzystasz, a przeslanie pieniedzy jest bardzo trudne i kosztowne - dlatego przypuszczam, ze zakup sima przez internet nie wchodzi w rachube. Tyle co wiem na ten temat, niewiele bo sam nigdy nie bylem zainteresowany zakupem sima iranskiej sieci. Na pewno jednak przyda Ci sie, bo zapoznasz tam mnostwo ludzi i warto byc z nimi w kontakcie:) |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.