Forum dyskusyjne dodanie komentarza

powrót

temat: 6 dni w Wietnamie
autor komentarza: yovisz
data dodania: 2011-03-25 20:16:32
treść:
Witam
Proszę o opinię „Globtroterów” w sprawie tak ułożonego planu eskapady do Wietnamu.
Lecimy z żoną w sierpniu do Tajlandii i postanowiliśmy „wyskoczyć”
na kilka dni do Wietnamu. W oparciu o Wasze wskazówki ułożyłem
taki plan pobytu i przelotów:
1) 05.08.2011-wylot z Bkk do Sajgonu 7/40 lub 15/55-w tym dniu spacer wieczorny po mieście i wykup wycieczek
2) 06.08.2011-wycieczka do Cu Chi i Tay Ninh,
3) 07-08.08.2011-2-dniowa wycieczka po delcie Mekongu,
4) 09.08.2011-przelot z Sajgonu do Da Nang, 10/45-11/55,
5) 10.08.2011-wycieczka do Hoi An,
6) 11.08.2011-przelot do Sajgonu i dalej do Bkk.
W związku z tak napiętym planem podróży mam kilka pytań:
-czy można polegać na liniach lotniczych Jetstar ,że na pewno polecą tego dnia, ewentualnie z 1-2 godz. opóźnieniem?
-czy po przylocie do Da Nang o 11/55 i transferze do hotelu zdążymy jeszcze pojechać do Hue i obejrzeć cytadele i grobowce? Czy jest to warte obejrzenia a może trzeba przeznaczyć na to zwiedzanie cały następny dzień?
- cały następny dzień zamierzamy zwiedzać Hoi An –czy to dobry pomysł?
-czy delta Mekongu jest na tyle ciekawa , żeby jechać tam na 2 dniową wycieczkę , a może
1 dzień starczy i wtenczas wydłużę pobyt w Da Nang ,żeby dłużej pooglądać Hue albo przeznaczyć ten 1 dzień na zwiedzanie Sajgonu ?
Poszukałem stronke www.thesinhtourist.vn i jak na dole po lewej klikam na Local Map to przełącza na inną stronę i pokazuje w Sajgonie znaczek VINCOM na tle loga z ptaszkiem.
Czy to znaczy ,że na tej ulicy jest jedyne biuro turystyczne tej firmy w Sajgonie?
Poszukałem już nawet ładny hotel (wg opisu na agodzie) w pobliżu tego biura: A & Em 60 Le Thanh Ton Hotel.
Wątpliwości związanych z tym wyjazdem do Wietnamu mam dużo, przede wszystkim tak strasznie napięty plan podróży.
Globtroterzy-pomóżcie
tytuł:
treść:
użytkownik: hasło:

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl