Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Kenia na własną rękę - wróciłam pomogę |
autor komentarza: arnie |
data dodania: 2011-04-04 08:19:53 |
treść: Nie wiem po co to całe halo:)Po co te nerwy. Na safari jechałem z firmą africahomeadventure,lake nakuru pojechaliśmy w dwójkę tylko z kierowcą(fantastyczny człek podjeżdżał tam gdzie chcieliśmy i sam baaardzo chciał nam pokazać wszystko i jeszcze więcej) Potem pojechaliśmy do masai mara i tam dosiedlło się do nas dwóch kenijczyków,jeden mieszkaniec nairobi,jeden mieszka w londynie od 20 lat,znają kenię jak nikt i objechali prawie wszystkie parki,w masai mara byli pierwszy raz właśnie z nami.Oto co powiedzieli: Nie ma takiego drugiego rezerwatu jak masai mara w keni z taką ilościa zwierząt na wyciagnięcie ręki,podobało im sie jeszcze amboseli ze względu na krajobraz,słonie etc ale jeśli chcesz zobaczyć zwierzęta jedż do masai mara. Nie wiem nie byłem w tsavo ale uważali że w porównaniu do masai mara-nie ma porównania. To jest ich opinia.Ja byłem tylko wnakuru i masai mara i moge potwierdzić,że ilośc zwierza,która widziałem w grudniu była rzeczywiście niesamowita,choć w sumie w nakuru też było co oglądać-były lwy,nosorożce,oczywiście różne ptactwo i olbrzymia ilość małp-w nakuru widzieliśmy też leoparda-w masia mara nie widzieliśmy. Pozdro! |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.