Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Buty w tatry i do lasu |
autor komentarza: rabbit75 |
data dodania: 2011-04-05 13:39:20 |
treść: To zależy czy buty na lato czy na zimę. Jak na lato to powiem tak - najlepsze są buty taktyczne (militarne), produkowane wg specyfikacji 24/7 (do noszenia 24h na dobę 7 dni w tygodniu). Na butach "turystycznych" się nieco zawiodłem. Zwłaszcza te na cieplejsze dni są... do niczego. Przykład:Salomon tech amphibian po zanurzeniu w wodzie śmierdzi jak (...) pomimo super wentylacji i technologii Ag-Ion (niby srebro antybakteryjne). Buty Viking z GORE TEXem XCR (a więc nie najgorszym:) - noga się poci za bardzo w miesiącach cieplejszych, jak zresztą okazuje się we wszystkich butach z membraną. Super sandały na korku jeśli chodzi o tropiki... porażka (podeszwa stopy dosłownie ślizgała się w bucie), no ale to akurat Bata - firma średnio turystyczna. A dziwi mnie np. jak można przetrwać w Iraku w butach firmy Bates (USA) - noszą je żołnierze - wersję bez wentylacji typu otwory. Ale ja bym brał Bates C3 - nie mam, ale podejrzewam, że to niezły towar i napewno w górach bym w takich połazikował. Pozdrawiam i jeszcze raz mówię - poszukajcie w militariach. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.