Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Czy możecie dać mi jakieś wskazówki dotyczące Maroka ? |
autor komentarza: 12250 |
data dodania: 2007-02-09 18:36:41 |
treść: Ja jechałem (z kumplem) do Algeciras stopem. Zajęło nam to bez pośpiechu: 7 dni "do" i 8 powrót. Prom do Ceuty był za około 25 euro. Z Marrakeszu nie ma problemu z transportem w góry. Busy do Asni kursują kilka razy na dzień. Jak nie ma akurat żadnego to jest grand taxi. Można załatwić kurs od razu do Imlilu (tam busy nie jadą) skąd wychodzi się na Toubkala. Myśmy tak zrobili ale z Asni jazda była z innym "wozakiem" bo mało było chętnych. Czekaliśmy 45 min. Można dojechać z Marrakeszu do Imlilu w ciągu 2 godz, a można i po 5. :-) To niecałe 50 km ale jest sporo pod górę i droga nie najlepsza. Odjazd nie z gł. dworca lecz z placu na skraju miasta. Trzeba iść za Bab er-Rob (koło grobów Saadytów) i pytać się. Wszędzie w Maroku nie ma problemu z biwakowaniem jeśli zachowa się pewne warunki. Trzeba stać się niewidocznym dla miejscowych bo zbyt chętnie pomagają turystom. Jak masz jeszcze jakieś pytania, to chętnie pomogę. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.