Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Kenia->Safari-> marzec 2011r. |
autor komentarza: edytaf |
data dodania: 2011-04-25 15:40:46 |
treść: Byliśmy z mężem w Kenii w marcu 2011, namiary dałam nam właśnie Hania:) Także safari również zorganizował nam Rashid Zahran i mogę tylko potwierdzić pozytywne opinie na jego temat. Wszystko świetnie dogadaliśmy mailowo przed wylotem, Rashid oprócz 2-dniowego safari w Tsavo East z noclegiem w Voi Safari Logde, załatwił nam też transport i przewodnika po Mombasie - sympatycznego młodego chłopaczka:) Na safari również towarzyszył nam kierowca, który świetnie pełnił też rolę przewodnika. Z Rashidem spotkaliśmy się w drodze powrotnej, ogólnie w 100% polecam i proszę się nie obawiać jeśli Rashid poprosi o przelanie pieniędzy przed wylotem, miałam pewne obawy, ale postanowiłam mu zaufać (konsultowałam się też z Hanią, której bardzo dziękuję za pomoc;)), rozmawialiśmy z Rashidem później, że ciężko przelać kasę komuś kto jest na końcu świata, ale warto było mu zaufać:)Zapłaciliśmy o 200$ taniej niż turyści z Itaki a mieliśmy busa całego tylko dla nas dwojga (oni jechali w 7-8 osób i wystawali wszystkimi oknami, żeby zrobić zdjęcia... ciekawy widok;)), nocowaliśmy w lodży na terenie parku (radzę wygooglać, widok sawanny aż po horyzont zapiera dech w piersiach;)), no i mieliśmy spory wpływ na to co i kiedy robimy, naprawdę polecam:) Tutaj link do strony Rashida (ja rozmawiałam z nim po angielsku, tak samo z kierowcą Bakerem) http://www.safari-kenya-magique.com Wiele osób z hotelu (mieszkaliśmy z Kilifi Bay Beach Resort) jechało na safari z chłopakami z plaży i byli zadowoleni, tak btw. Jeśli chodzi o nurkowanie, po wielu mailach i poszukiwaniach zdecydowaliśmy się na poleconą również przez Hanię bazę Peponi Divers, jestem bardzo zadowolona, również polecam. Ogólnie jeśli chodzi o osoby takie jak my - nurkujące/podróżujące na własną rękę lepiej wybrać hotel w okolicach Nyali, Diani Beach, jest po prostu bliżej i na nury i do Mombasy i na safari, poza tym hotel Kilifi Bay bardzo dobry:) Polecam też wybranie się na snorkeling łodzią dhow, razem z innymi gośćmi hotelowymi zapłaciliśmy chłopakom 15$ od głowy i zabrali nas na rafy (niedaleko od hotelu), byliśmy dzięki temu świadkami polowania na ośmiornicę, także nie dość, że na nas zarobili to jeszcze skombinowali obiad;)Ogólnie warto zaufać tym ludziom, my się nie zawiedliśmy:)Polecam również przejażdżkę tuk-tukiem:) Do Kenii na pewno wrócimy, safari na pewno z Rashidem, z tym, że wtedy już wybierzemy się do Masai Mara;) |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.