Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Byłem w Indiach-szczerze odradzam |
autor komentarza: bynio |
data dodania: 2011-05-09 13:29:06 |
treść: A mnie Indie się nie podobały, jeżeli oczywiście mogą się komuś nie podobać. Nie lubię kompletnego syfu, śmierdzących szczalni na ulicach i powszechnego kłamstwa. Paharganj też jest beznadziejny, nie ma tam nawet za bardzo gdzie zjeść. I proszę nie pisać, że to nie Europa ponieważ parę razy w Azji byłem i ogólnie bardzo ją lubię. Przedwczoraj wróciłem z Chin, gdzie też nie było łatwo, a podobało mi się bardzo, szczególnie życzliwość i pomoc miejscowych ludzi w dotarciu do celu (im dalej od turystycznego szlaku, tym milsi ludzie). Pomimo tego, że praktycznie nikt tam nie mówi po angielsku podróżowanie po Chinach lokalnym transportem jest wielką, niezapomnianą przygodą i frajdą. Nikt nie starał się mnie oszukać, a umowa na daną usługę była umową. Mentalnie Hindusi to tragedia, podobnie kulinarnie. Pozdrawiam wszystkich fanów Indii. Może jeszcze kiedyś spróbuję jeszcze raz tam pojechać, na razie na parę lat mam ich dosyć. Jest tyle pięknych miejsc na świecie. Zbyszek |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.