Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Salwador i Ameryka Centralna |
autor komentarza: Kaha |
data dodania: 2011-05-16 21:55:16 |
treść: hej, jestes pewna ze chcesz tu pracowac? ja straciłam cierpliwość po 4 miesiącach... ale jeżeli koniecznie chcesz spróbować (chociaż doświadczenie mieszkania tutaj potrzebne jest tylko po to żeby docenić Europę) to w internecie ciężko będzie znaleźć coś sensownego bo tu wszystko odbywa się na miejscu. Jeżeli przez internet to najlepiej szukać w zagranicznych korporacjach które mają tu siedzibę albo znaleźć jakąś organizację pośrednictwa pracy. Bez języka będzie ciężko na własną rękę... bo tu sami tubylcy mają problem ze znalezieniem pracy, więc wszystko jest pozajmowane... z otwartymi rękami to przyjmą tylko do call center. Mam znajomego z USA, który tu ma rodzinę i przyjechał w styczniu żeby z nimi zamieszkać i od stycznia szuka stałej pracy... przyjęli go do call center ale mu się nie podobało. Skończył biotechnologię a teraz zacznie w przemyśle fonograficznym i tylko dzięki znajomościom a miał chłopak już jakieś 8 lat doświadczenia w przeróżnych firmach. Po hiszpańsku cośtam mówi, ale ledwo go można zrozumieć. No i dorabia jako model. Szukał na miejscu z ogłoszeń w gazetach. Ja tu przyjechałam z organizacji studenckiej i pracuję dla kolumbiskiej NGO, dlatego przyjechałam już na gotowe i nie nastawiałam się na jakiś zarobek. Także najlepiej zapewnić sobie przez internet chociaż jakieś rozmowy o pracę w filiach zagranicznych firm, żeby nie jechać totalnie na wariata. Poszukać jakiś organizacji ochrony środowiska, projektów, firm i ich molestować. No a jeżeli chcesz robić cokolwiek to najlepiej call center. Ale serio, nie ma co liczyć na to, że tylko dlatego że jesteś obcokrajowcem, przyjmą Cię gdziekolwiek. Poza tym wszystko zależy od szczęścia, jak wszędzie:) wiem, że to mało pozytywna odpowiedź, ale mówię jak jest. A kiedy mniej więcej chcesz przyjechać? tutaj wakacje zaczynają się w listopadzie, więc wtedy lepiej nie. Będziesz mieć czas żeby podszkolić język? pozdrawiam |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.