Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Krym |
autor komentarza: traktor |
data dodania: 2011-06-26 19:55:34 |
treść: Na Krymie byłem już dwa razy. Najlepiej wybrać się tam przed sezonem lub po tj. w czerwcu lub we wrześniu. Ja byłem we wrześniu. Najlepiej i najtaniej wybrać się tam jest pociągiem. Najpierw przyjechać do Przemyśla, dalej busikiem do Medyki na granicę. Przejść ją pieszo. Następnie maszrutką do Lwowa i dalej już pociągiem do Symferopola ewentualnie do Dźankoj. Bilety najlepiej jest od razu kupić na drogę powrotną bo pociągi są mocno obładowane. Są tam wagony tzw. kupiejne to jest z przedziałami zamkniętymi (trochę droższe)i tzw. plackartne z przedzialami otwartymi. Najlepiej jechać w cztery osoby (przedziały mają tyle miejc oczywiście wszystkie leżące). Po półwyspie najtaniej poruszać się jest trolejbusami i tzw. elektriczką (pociąg osobowy). Są o ponad połowę tańsze od autobusików. Noclegi szukać najlepiej u babuszek. Jedzenie średnio drogie. Im bliżej morza tym drożej. Nie widziałem tam wypożyczalni rowerów, nie miałem w sumie potrzeby z nich korzystać. W tym roku też będę się tam wybierał we wrześniu. Dobrze by było by ktoś chętny był z okolic Trójmiasta, to moglibyśmy się spotkać. Oczywiście nie jest to warunek konieczny. Mój meil: dziadekzkm@wp.pl tel: 505710035 |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.