Forum dyskusyjne dodanie komentarza

powrót

temat: szczepienia
autor komentarza: mrcanberra
data dodania: 2011-07-18 13:21:21
treść:
Najlepiej zapytać w ośrodku szczepień, co i jak.
Trochę informacji możesz sobie wyłapać tutaj np.: (szczepienia ochronne przed podróżą. Będziesz wiedzieć co i ile jest ważne.)
http://www.psseelblag.ornet.pl/index.php?id_kat=109

co do komarów...czy nie ma ryzyka gdy pogryzą przez materiał?

Twojego pytania nie za bardzo rozumiem ;) Chodzi o to abyś się chroniła tak, aby Cię nie pogryzły. Jak założysz koszulkę z długim rękawkiem to wtedy komary nie będą miały ułatwionego dostępu do Twojego ciała i będzie im trudniej znaleźć miejsce, w które będą się mogły wkłuć. Jak nałożysz środek odstraszający komary wtedy też nie powinny Cię kąsać jak znajdą miejsce, w które mogłyby się wbić.

W samym Bangkoku zbyt wielu komarów nie widziałem, jakieś pojedyncze sztuki. W pokojach zazwyczaj jest wiatrak lub klimatyzacja, komary zaś nie lubią ruchów powietrza, także to też je też odstrasza.
Sam miałem środek, ale raz go używałem raz nie jak mi się chciało i jak pamiętałem różnie to bywało, w jednym miejscu ściachały mnie tak, że masakra (niczym się wtedy nie chroniłem), ale miałem chyba to szczęście, że nie pogryzł mnie żaden taki, który byłby czymś zarażony.
Nie ma, co panikować, ale jakaś ochrona wiadomo wskazana jest, dlatego tak jak piszę kup sobie jakiś repelent na komary. Mają miły zapach, także jak wysmarujesz sobie te miejsca, które będą najczęściej odsłonięte (nogi, ręce) to ryzyko, że Cię coś tam dziabnie będzie = 0.

A Tajlandia jest jednym slowem zajebista ;)))
tytuł:
treść:
użytkownik: hasło:

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl