Forum dyskusyjne dodanie komentarza

powrót

temat: Blokada oceny własnych zdjęć
autor komentarza: [konto usuniete]
data dodania: 2011-07-18 17:24:38
treść:
Świetnie ,że jest żywa dyskusja i doskonale, a że Admin bierze w tym udział , bo to naprawdę rzadkość na portalach...Zacznę może od tematu Towarzystwa Wzajemnej Adoracji (TWA) - pytanie mam a co w tym złego ,że istnieje na tym portalu TWA ? To doskonale, to oznacza ,że portal żyje, bo ma swoich zapaleńców , którzy gdzieś tam wirtualnie znaleźli wspólny klimat i codziennie go niemal otwieraja , dyskutuja i komentują. Każdy przyzwoity portal ma swoje TWA , bo to jego kręgosłup...Jeżeli tematyka, jakość czy poziom rozmów komuś nie odpowiada to niech szuka sobie gdzieś indziej tych z którymi ma wspólnych język...Praktyka wskazuje ,że najczęściej tacy ludzie nigdzie nie znajdują swego miejsca...Portal społecznościowy jeśli nie ma TWA to po prostu jest martwy i takich satelit w internecie jest całe mnóstwo...Osobiście wolę być akceptowany przez takich gospodarzy niż izolowany, bo szukam ludzi o wspólnych zainteresowaniach i po to się tutaj zalogowałem a nie po to aby "ustawiać" innych...
Patrząc tutaj na zdjęcia tzw. najlepiej ocenianie szczerze mówiąc - mieszane uczucia. Na portalach specjalistycznych o tematyce np. krajobrazowej (mam na myśli pewien renomowany amerykański portal) pies z kulawa nogą na wiele z nich nie zwróciłby uwagi, bo pod względem technicznym bardzo przyzwoicie ale kreatywnym - bardzo różnie. Natomiast w dziale zdjęc najchetniej oglądanych ,o tak tutaj dzieje sie wiele i całe mnóstwo kapitalnych fotek. Ale dlaczego ta lista nie pokrywa sie z beściakami otóż dlatego ,że zawiesiło sie na nich w wiekszości mnóstwo ludzi zwyczajnie zawistnych, którzyn jechali z ocenami ,że żal patrzeć....Wybiórczo zaglądałem w profile takich "fachowców "i zazwyczaj bida z nędzą albo bany...Powiem szczerze, że dla mnie takie skale z ocenami, i tu Globtroter nie jest wyjątkiem, są nieporozumieniem. Na portalu stricte foto oczywiscie tam , gdzie każde interesujace zdjęcie poddawane jest jakiejś krytyce zazwyczaj przez ludzi, którzy naprawde maja nieraz wiedzę imponującą i jest gdzie sie poduczyć, czy wymienić opinie...Na Globtroterze z wielka przyjemnością dałbym maxa za zdjęcie z wyrysowaną trasą wejścia na szczyt i zaznaczoną flagą, bo użytkownikowi chciało się nie tylko zrzucic zdjecie z aparatu ale i coś nam pokazać, coś co jest absolutnie zgodne z profilem tego własnie portalu. Dałbym piątke z plusem za dobrą mapę z ciekawym opisem a czy leci w lewo w prawo czy do przodu tutaj dla jest w moim odczuciu zupełnie bez znaczenia... Dodam tylko ,że najczęściej Ci którzy krytykuja ramki, podpisy autorów na zdjęciach itp ,zwracają tak naprawdę na sprawy zupełnie nieistotne i drugorzędne...Są tutaj np. fenomenalne foty z Patagonii...Czy można dać ocene 4 na tym portalu, ależ oczywiście ,że tak, problem w tym ,że większość zaniżanych ocen jest złośliwie i bez komentarza, trochę się tego tutaj już naoglądałem, niestety..po kilkuset zdjęciach odechciało mi się czytać i patrzeć na zwykłych złośliwców i awanturników leczących swoje kompleksy....Nie ma idealnych rozwiązań , wszystko zależy od użytkowników...Pozdrawiam:)
tytuł:
treść:
użytkownik: hasło:

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl