Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Wyjazd koniec października - połowa listopada. GDZIE? |
autor komentarza: hatszept |
data dodania: 2011-08-31 10:11:20 |
treść: Witajcie, Planujemy urlop na koniec października do 12-13 listopada (1 i 11 listopada to święto, więc biorąc 8 dni urlopu mamy 16 dni wolnego z weekendami). Chcielibyśmy jak już co roku wyjechać gdzieś w tym okresie, ale zależałoby nam na pogodzie, tzn. żeby nie padało i żeby nie było mroźno (choć nie musi być 25 stop.). Ostatnie moje wyjazdy nie były zbyt udane pod tym względem, stąd to zastrzeżenie. Myśleliśmy o tym, aby wyjechać do stanów (w zeszłym roku byliśmy tam na 2 wyprawach na wschodnim i zachodnim wybrzeżu), żeby tym razem zwiedzić parki narodowe zlokalizowane z Utah, Colorado, Arizonie i New Mexico. Jest sens jechać na taką "parkową" wyprawę w tym okresie? Orientujecie się jak wygląda pogoda w tym regionie o tej porze? Macie jeszcze może jakieś inne propozycje celów podróży, tak aby za bardzo nie zmoknąć i nie zmarznąć w tym czasie? Dodam, że sami (bez zorganizowanej wyprawy) chyba nie odważylibyśmy się jechać do ameryki południowej, ani Afryki. Jeśli chodzi o Azję to byliśmy w Singapurze, Malezji i Tajlandii, natomiast ja sama byłam też w Birmie i Kambodzy. Dodam, że na Indie nie jesteśmy jeszcze gotowi... Może jakiś kierunek w Azji moglibyście polecić? Może jednak te stany mają sens? Dajcie proszę znać, co sądzicie. Pozdrowienia ciepłe, Ula |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.