Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Kilka pytan o Eilat |
autor komentarza: nitkaska |
data dodania: 2011-12-26 17:00:09 |
treść: witaj! Niestety moje info będą szczątkowe, ale może Ci się przydadzą. W Ejlacie w marcu ciepło, byłam w lutym i kąpiele bez problemu (ja do Bałtyku w wakacje nie wchodzę, tam siedziałam w wodzie ciągle), temp powietrza 25-30 stopni. Przy plaży rafy nie zobaczysz na pewno! To nie to co w Egipcie...Na snorkelingu byłam w Egipcie, tam nie. Niestety, Ejlat jest drogi, generalnie Izrael jest drogi, ale należy się targować - bardzo często z dobrym skutkiem. Co do komunikacji w Ejlacie to tam naprawdę wszędzie jest tak blisko, że można łazic. Ja pojechałam taksówką (należy pilnować włączenia taksometru, bądź ustalać cenę przed kursem, także targując się!) do centrum handlowego, po czym okazało się, że powrót zajął mi spacerkiem pół godziny promenadą. W recepcjach hoteli udzielą wszelkich info dot. odległości. Nie ma pojęcia jak wygląda komunikacja pomiędzy Tel Avivem a Ejlatem, ale powinna być niezła, choć nie tania...To podróż zajmująca około pół dnia, ale po drodze widoki wynagrodzą wszelkie niedogodności. Mam nadzieję, że otrzymasz od innych dokładne info. Życzę Ci wspaniałego wypoczynku! Anita |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.