Forum dyskusyjne dodanie komentarza
| temat: Wypraw na Kilimandżaro |
| autor komentarza: bynio |
| data dodania: 2011-12-27 16:29:51 |
| treść: W Moshi, gdzie ja wymieniałem masz Bureau de Change i w nich spokojnie wymieniać. Więcej płacą za nominały 50 i 100 USD. Kurs był 1580 szylingów tanzańskich za dolara. Oczywiście na daty trzeba uważać. Mniejsze nominały 10 i 20 USD po 1540. Spanie na samej karimacie przy temperaturze -10 do -15 na zewnątrz w nocy to średni pomysł, więc agencje dają materace. Podobnie kijki. Kosztuje to przeważnie 10 USD, chociaż my nic nie płaciliśmy. Ja pisałem o ludziach, którzy zza biurka chcą od razu zdobyć Kili, bo to łatwa góra. Mogą się zawieść. Tobie uda się na pewno. Pozdrawiam Zbyszek P.S. Mogę dać namiar na agencję, która mnie organizowała trekking. Są w porządku i profi. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.