Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Zorza Polarna |
autor komentarza: AZAR |
data dodania: 2012-01-04 20:27:57 |
treść: Mieszkając 2 lata w północnej Szwecji też szukałem na postawione przez Ciebie pytania.Rozmawiałem dużo z ludźmi którzy tam mieszkają i okazało się że to nie jest takie proste.Pewnie że organizuje się jakieś wyjazdy w północną część Norwegii gdzie istnieje duże prawdopodobieństwo zobaczenie tego zjawiska.Ogólnie wiadomo że im dalej na północ tym większa istnieje prawdopodobieństwo jej zobaczenia.Ale to jest tylko prawdopodobieństwo.Z tego co wiem największe prawdopodobieństwo zobaczenia zorzy to przebywanie na dalekiej północy przez minimum dwa tygodnie.Muszą wystąpić sprzyjające warunki pogodowe takie jak w miarę bezchmurne niebo i bardzo suche powietrze(bardzo niska temp.)Jak obserwuję w tym roku tutaj pogodę to jeżeli się ona nie zmieni raczej trudno będzie zobaczyć to zjawisko. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.