Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: LISTA SZCZEPIEŃ |
autor komentarza: peev |
data dodania: 2012-01-16 18:06:19 |
treść: Sam napiszę jak i gdzie się zaszczepiłem - dla informacji dla innych :) Podjechałem do Wojewódzkiej Stacji Sanitarno - Epidemiologicznej w Warszawie na ul. Żelazna 79 Trzeba się udać do pokoju 24, tam po krótkiej rozmowie i zajrzeniu do tablicy szczepień założono mi kartę. Po 5 minutach zostałem zaprosozny do pokoju obok, gdzie dwie przemiłe Panie Lekarki odbyły ze mną wywiad rozpoznawczy: gdzie, w jakim celu i kiedy planuję swój wyjazd. Następnie po analizie wybrałem 3 szczepienia. - Błonnica, tężec - w jednej dawce tzw. pobudzająca czy też przypominającej organizmowi szczepienie, które większość z nas miała w ostatniej klasie liceum. koszt: 60zł (jeżeli ktoś nie miał wcześniej takie szczepienia - działa przez 10 lat, to musi wykonać szczepienie w trzech dawkach. Druga dawka bodajże po 4 tygodniach i kolejna po następnych dwóch tygodniach) - Polio - szczepienie w jedne dawce, dziala przez 10 lat. koszt: 120 zł - Dur brzuszny - szczepienie w jednej dawce, działa przez 3 lata, najdroższy luksus, bo kosztuje: 215 zł Są jeszcze szepionki Błonnica, Tężec + Polio w jednej dawce i kosztuje o jakieś 40-60zł mniej, ale na Żelaznej będą dostępne dopiero w lutym 2012 :) |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.