Forum dyskusyjne dodanie komentarza
| temat: !!! WAZNE !!! Ubezpieczenie w podrózy |
| autor komentarza: bynio |
| data dodania: 2012-01-28 23:08:28 |
| treść: Myślałem o normalnej karcie kredytowej z banku, nie od ubezpieczyciela (o takowych nie słyszałem), tak na w razie czego, czasami ciężko się dodzwonić lub firma ubezpieczeniowa stwierdza, że nie ma kontaktu z operatorem w danym kraju, więc jedynym sposobem jest zapłacić za leczenie (zdrowie najważniejsze), wziąć kopię karty chorobowej i wystąpić o zwrot pieniędzy za leczenie w kraju, masz na to 7 dni po powrocie. Ja miałem taki przypadek z PZU, kiedy byłem w Birmie (ciężko się dodzwonić do Polski). Pieniądze były niewielkie, więc oddali z tym, że birmańskie kyaty przeliczyli mi po kursie czarnorynkowym. Zabawne. Moich kupli, jeśli dobrze pamiętam, ubezpieczenie na 2,5 tygodnia w Nepalu z trekkingiem i raftingiem kosztowało około 250 zł, przelicznik jest z kursu euro w dniu zawarcia umowy. Jeżeli potrzebujecie dokładną kwotę to mogę ich zapytać. Pozdrawiam Zbyszek |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.