Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Od poniedziałku będę na Malindi , proszę o rady praktyczne ! |
autor komentarza: art80 |
data dodania: 2012-03-16 08:47:52 |
treść: Mam nadzieje,ze jestescie finansowo przygotowani do takiej wyprawy,bo Kenia jest bardzo drogim krajem,wbrew panujacej opini.Sam dojazd do Malindi w 2 strony bedzie kosztowal was kolo 200 euro,do tego safari jakies 500 euro i 300 kieszonkowego.W waszym wypadku nie wiem czy bardziej nie opacaloby sie wynajac np.Toyote rav 4 na tydzien niz korzystac z uslug lokalnych.Koszt samochodu to ok 50 euro/dzien.Jesli macie jako taka orientacje w terenie jak i nawigacje to bez problemu sami mozecie sobie zorganizowac safari za duzo mniejsze pieniadze.Dojazd do Tsavo east jest badzo prosty,rowniez poruszamy sie po parku po wyznaczonych trasach.Chce was przestrzec przed korzystaniem z uslug chlopakow z plazy.Bardzo czesto wykorzystuja nie wiedze turystow i kasuja olbrzymie pieniadze za nic nie warte safrai po buszu w ktorym moze zyrafe zobaczycie.Wiozac was do Tsavo musza uiscic opate wstepowa 45 euro/osoba,wiec po co wiezc turyste do Tsavo jak mozna po okoliczym buszu i zamiast placic 45 euro za wstep ma sie te kase w kieszeni.W mojej wyprawie po Kenii zatrzymalem sie w punkcie VOI i tez troche pojezdzilem po okolicznym buszu,jakie bylo moje zdziwienie jak zobaczylem kilka busikow-safari jezdzacych po tych okolicach(turysci pewnie mysleli ze sa w Tsavo ;-)).Kenia ma bardzo dobrze rozwinieta turystyke platna,bez uiszczenia oplaty prawdopodnie nie zobaczymy nic oprocz malp przy hotelu... |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.