Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Witam, proszę o pomoc Delhi, Agra , Jaipur, Udajpur,Pushkar |
autor komentarza: ekaczm |
data dodania: 2012-03-20 01:28:02 |
treść: Ja właśnie wróciłem z podróży po Azji południowo-wschodniej. Cztery dni byłem w Indiach, Delhi i Agra. Najtaniej z lotniska dostać sie do centrum Delhi metrem który jest obok lotniska, kosztuje 80 rupi/osoba. Wychodząc ze stacji metra masz widok na dworzec kolejowy Nowe Delhi, przechodzisz przez dworzec kładka nad torami, ok 400 metrów, i po drugiej stronie dworca, masz poprzeczna ulice Main Bazar, tam masz mnóstwo tanich hoteli, oraz biur podróży, z jednego ja skorzystałem. taksówka z tego biura kosztowała 90 dolarów do Agry i z powrotem, Porównałem pociąg ile by mnie kosztował, to biorąc pod uwagę utrudnienia w pociągu, zaoszczędziłbym 120 zł. Jeżeli będziesz jechał w 4 osoby, to taksówką wyniesie Ciebie tyle samo co pociągiem (mówię o pierwszej klasie). Reasumując z lotniska do ul.Main Bazar dojedziesz za 80 rupi, a dojście z metra to 15 min, można też zamówić riksze za 30 rupi z dworca, ale na pieszo będziesz szybciej, bo idziesz na skróty |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.