Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: USA - podróż poślubna |
autor komentarza: anomalia |
data dodania: 2012-03-23 10:05:26 |
treść: Witam wszystkich! :) Razem z narzeczonym chcielibyśmy wybrać się w podróż poślubną do USA. Planujemy Zachód, parki narodowe + zasmakować trochę byczenia się na plaży Santa Monica, czy poobijanie się nocą w Las Vegas. Ja byłam już w kilku miejscach na Zachodzie, jednak była to wycieczka 7-dniowa, bardzo ekspresowa i nie czuję się w pełni usatysfakcjonowana, bo wielu miejsc nie zwiedziłam ;) W związku z tym mam 2 pytania: 1. Czy jak wypożyczę np 7-os vana w Las Vegas, to gdy po 3 tygodniach oddam go do sieciówki np w San Francisco - czy za to są jakieś dodatkowe opłaty? 2. Chciałabym wizę załatwiać gdzieś około listopada. W kwietniu 2013 mamy wesele, a podróż planuję pod koniec maja / początek czerwca. Naturalnie muszę wyrobić się w tym czasie aby zdążyć wymienić wszystkie dokumenty - paszport, dowód osobisty, ubezpieczenie itd. (zmiana nazwiska ;p) Czy jeżeli dostałabym wizę w listopadzie na stary paszport, np na 10 lat, to czy przy wyrobieniu nowego paszportu wiza automatycznie zostanie przysłowiowo "przeklejona" do nowego paszportu? Na logikę tak powinno wg mnie być - skoro i tak wcześniej ambasada przyznała mi wizę??? |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.