Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: prośba o pomoc |
autor komentarza: Dziubakowa |
data dodania: 2012-04-14 18:38:45 |
treść: Hej, A na jak długo się wybieracie? Ja w Malezji spędziłam 2 tyg. i przyznam szczerze, że moje zwiedzanie było dosyc leniwe :) Wybralam sie tam po podrozowaniu po Wietnamie, wiec dla odmiany w Malezji wybierałam miejsca w których mogłam poleniuchować. Miejsca, które zwiedziałam: 1. Kuala Lumpur 2. Pulau Tioman 3. Pulau Penang 4. Cameron Highlands 1. W KL spędziłam najwiecej czasu, ale to tylko ze wzgedu na to, że moja siostra tam mieszka. Osobiscie uważam, że to miasto nie jest przyjazne dla turystow. Wszędzie tylko samochody... Jednak miejsca, które warto tam zobaczyc to oczywiscie Petronasy, Chinatown, Little India w okolicach jest takze Batu Caves, Genting Highlands. 2.Na ten wyspie mieszkalismy na plaży Salang, piękne miejsce, tylko jk się dowiedzieliśy po powrocie jest to jedyna plaża na tej wyspie, gdzie gryza muszki piaskowe .... i niestety wrocilismy pokąsani. Jest to miejsce typowo do odpoczynku, można wypozyczyc kajaki, nurkowac, snurkowac, urządzić trekingi przez las. Pomimo ukaszen wszyscy bylismy bardzo zadowoleni z czasu spedzonego na tej wyspie. Odradzam także noclegi w mieście Tekeke jest tam bardzo drogo i nic specjalnego nie ma. 3.Tam spedziłam tylko 2 dni i załuję, że nia mialam wiecej czasu. Jest tam sporo fajnych miejsc do zwiedzenia. Chyba najlepszym srodiem transportu bylby tam skuter, ja niestety się nie odwazyłam i podrozowalam autobusem. Siec polaczen autobusowych jest calkiem niezla, jednak skuterem byloby zdecydowanie szybciej. (uwaga, w autobusach nie wydaja reszty, wiec warto miec przygotowane drobne pieniadze) Nie dałam rady także pojechac tam na trekking do parku, A podobno warto. Spałam w Batu Feringi i nie polecam - noclegi tam sa drogie. WYbralam Gest House i za slaby pokoj zaplacilam 50 RM. 4. Tam na obejrzenie farm truskawek i pol herbacianych spokojnie wystarcza dwa dni. Warto ez wybrac się na treking do lasu. Jesli jestescie zainteresowani konkretami, wizytowkami, zdjeciamy dajcie znac :) |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.