Forum dyskusyjne dodanie komentarza

powrót

temat: Tajlandia, wczasy, wycieczki, rekomendacje
autor komentarza: fotodrab
data dodania: 2012-05-05 18:13:37
treść:
Emancypantko - prosze! Te rzeczy mozesz wmawiac tym, ktorzy rejonu nie znaja. Ja jestem w poludniowo wschodniej Azjii przynajmniej 2-3 miesiace kazdego roku i to od wielu lat! 5tys zl na miesiac z tym, co piszesz to budzet bardzo hardcorowy! W samym Singapurze zalatwienie przyzwoitego noclegu ponizej 70 dol jest niemozliwe!...nie mowimy tutaj o nieprzyzwoitych dzielnicach, ani dormitories. Takich ofert nie ma w biurach podrozy! Biura podrozy rowniez kupuja bilety lotnicze na okreslony dzien i nie moga przesuwac terminow...w zasadzie calkiem tak samo, jak ktos, kto leci na 2-3 tygodniowy urlop. Bilety wstepu do kazdego parku narodowego na terenie Tajlandii to 200 bahtow dla cudzoziemca, a wiec 20 zl. Parkow narodowych jest tam zatrzesienie i odwiedzenie 4-5 w ciagu jednego dnia nie jest niczym nadzwyczajnym ( takie to parki). Procz tego musisz sie jakos miedzy niemi poruszac. Nie kazdy jest sklonny tracic cenne chwile z 2 tygodniowego urlopu i czekac na tani transport lokalny. Wyzywienie? Prosze - chyba nie myslisz, ze jakiekolwiek biuro podrozy bedzie miescilo sie w standardach, na jakie Ty musialas sie decydowac? Biuro podrozy odpowiada za swoich klientow i nigdy nie bedzie oferowalo posilkow u ulicznych sprzedawcow. Zarazenie sie czyms przykrym jest tu naprawde niezwykle latwe.Porownaj dokladnie taki sam standard i wyjda Ci sumy zupelnie inne! Ja w tej chwili jestem w Tajlandii. Znam kraj od podszewki. Jezdze wynajetym autem. Gdy pomine koszty wynajecia samochodu i benzyny, to bardzo rzadko udaje nam sie ( jestem tu z dziewczyna) zejsc ponizej 100 dol. dziennie, a raczej jestesmy dalecy od luksusow. Z drugiej jednak strony na takim wyjezdzie malo kto chce sobie wszystkiego odmawiac. Wspominalem juz w poprzednim poscie - wyjazdy zorganizowane sa zupelnie nie dla mnie, ale czasem mnie drazni, gdy ktos tak bardzo mija sie z prawda , jak zrobilas to Ty i pisze o trzykrotnej oszczednosci! Porownaj dokladnie ten sam standard i zobaczysz jak to wyglada. Procz tego czy masz porzadne ubezpieczenie?...nie , nie mam na mysli czegos, co jest smieciem o odpowiada tylko do powiedzmy 30, czy 50 tys zl, ale prawdziwe ubezpieczenie pokrywajace wszystkie koszty w razie jakiegos zlego przypadku?
tytuł:
treść:
użytkownik: hasło:

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl