Forum dyskusyjne dodanie komentarza
| temat: Trekking Everest Base Camp |
| autor komentarza: izaschiza |
| data dodania: 2012-05-08 10:22:32 |
| treść: Przy piwie niekoniecznie, chyba, że w Nepalu jakąś Gorkhe opindolimy, bo wciąż tu jestem. Przeszłam samodzielnie (bez guida i portera) drogę z Jiri do Lukli, a potem byłam na EBC, przeszłam przez dwie przełęcze (Cho La i Renjo La) - tyle w Solukhumbu + Annapurna Circut z side walkami (Tilicho Lake, Ice Lake) i ABC. Jeśli chodzi o EBC: droga technicznie nie jest trudna, jedyny problem stanowi wysokość i umiejętna aklimatyzacja. Nie potrzebujesz przewodnika a jeżeli jesteś sprawny to nie potrzebujesz żadnego tragarza. Droga dość zatłoczona, ceny rosną wraz z wysokością (na 5 tys. spodziewaj się już cen zachodnioeuropejskich) - widoki cudowne! |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.