Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Bezpieczenstwo w USA |
autor komentarza: notkin |
data dodania: 2012-05-26 22:44:30 |
treść: Witam Mam takie nietypowe w sumie pytanie. Chciałem w przyszłym roku wybrać się do USA na miesiąc aby trochę "pozwiedzać". Nie mam większego doświadczenia jesli chodzi o podróże po świecie, ale bedę z osobą biegłą w tym temacie chociaz nigdy nie będąca w USA akurat. Cieszyłem sie na ten wyjazd, ale ostatnio gadałem ze znajomym z pracy, który ma rodzinę w Miami i typ ostro mnie nastraszył. Ponoć to strasznie niebezpieczny kraj, nieprzyjazny dla samotnych zwiedzających. Padło nawet takie zdanie, że tam wszyscy jezdza samochodami, bo piesze spacery są zbyt niebezpieczne. Ogólnie duza przestępczość, agresywni ludzie i do tego mozna narobić sobie kłopotów nie znajac stanowego prawa. Jednym słowem, jak sie tego nasłuchałem, to straciłem ochotę na wyjazd. Ostatnio widziałem takie zestawienie najniebezpieczniejszych miast na swiecie. Wszystkie wymienione znajdowały sie w krajach 3 swiata oprócz amerykańskiego Detroit. Powiększyło to tez mój pesymizm. I teraz pytanie. Faktycznie jest czego sie bać? |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.