Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Wyprawa |
autor komentarza: radionx |
data dodania: 2012-07-09 15:26:25 |
treść: Witam. Byłem w tym roku w kwietniu. Miejsce jest super i dla każdego znajdzie się coś ciekawego (zabytki, dzika przyroda i plaże). Co do kosztów, to zgadzam się z poprzednikiem. Kraj ogólnie jest tani, a nawet bardzo tani. Noclegi w miarę dobrych warunkach 50-60 zł (hotele lub bungalowy), da się też dużo taniej, jak i bajecznie drogo w 5-gwiazdkowych :) Jedzenie na mieście poza hotelem bajecznie tanie. Tnasport lokalny za grosze (autobusy lub pociąg) ale długotrwały. ten droższy też nie jedzie szybciej, tyle że będzie A/C :) Jedynie bilety wstępu drogie około 30$ każdorazowo za Anuradhapurę, Pollonaruwę i Sighiriję, a nie ma już łączonego. Mnie wystarczyło 18 dni, w tym 5 poszło na plażowanie. W anuradhapurze polecam hotel-pensjonat Milano - najlepsze warunki jakie spotkałem za stosunkowo niską cenę. Z ceną jak to w Azji im negocjacje dłuższe, tym cena niższa zawsze i wszędzie (no jedynie w czerwonych autobusach, pociągu i wejściówkach do zabytków jest urzędowa;). Jakby były jakieś pytania zapraszam :) |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.