Forum dyskusyjne dodanie komentarza

powrót

temat: Safari w północnej Tanzanii - sierpień 2012
autor komentarza: bynio
data dodania: 2012-07-18 22:34:32
treść:
Tak, w zeszłym roku w grudniu byłem na Kilimanjaro plus 5 dniowe safari. W tym roku jadę jeszcze raz z żoną i ekipą znajomych. Za Kili płaciliśmy 980 USD za dzień, za safari płaciliśmy 120 USD za dzień. Do tego należy doliczyć napiwki.
Moje doświadczenia są takie:
- szkoda czasu na Lake Manyara i Tarangire
- wystarczy 4 dni Serengeti plus Ngorongoro
- dzienne koszty pobytu najwyższe są w Serengeti, bilet wstępu i opłata za nocleg w parku w namiocie to 70 USD, w Lake Manyara agencja płaci tylko za wstęp, nocleg jest obok parku
- maksymalna ilość osób w jeepie to 4, nie można się dać wkręcić w większą liczbę
- jeżeli nie śpisz w lodge'y to wszyscy śpią, jedzą i myją się w takich samych warunkach, liczy się tylko cena
- taniej można załatwić na miejscu niż przez internet
- nie za bardzo mogę polecić agencję z której ja byłem, na Kili było super, na safari trochę gorzej, niby zobaczyliśmy wielką piątkę, ale nie wszystko do końca było idealnie, na Kili wszedłbym z nimi jeszcze raz, na safari szukam kogoś lepszego, jak nie znajdę to z powrotem nawiążę kontakt na miejscu
- weź po lornetce dla każdej osoby i dobry teleobiektyw, warto
- sprawdź migracje zwierząt, czy o tej porze są w Serengeti czy przypadkiem nie są już w masai mara w Kenii
My jedziemy w 6 osób i założenia mam takie:
- tylko Serengeti i Ngorongoro 4 dni wystarczy
- dla 6 osób 2 jeepy
- ponieważ tylko 3 osoby w jeepie cena może być wyższa, ale max 150 USD za dzień, tyle wystarczy, ewentualnie może na miejscu znajdą się jeszcze 2 osoby to 120-130 USD
- na razie wysłałem parę zapytań, ale tak naprawdę będę szukał na miejscu po przylocie do Arushy
Pozdrawiam Zbyszek

tytuł:
treść:
użytkownik: hasło:

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl