Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: W Mali jest bezpiecznie! |
autor komentarza: Smok-1 |
data dodania: 2012-08-10 19:11:17 |
treść: Rys historyczny jest na pewno ważny, dzięki za super wprowadzenie, jest jedno małe ale... Tak jak Ci napisałem - dla mnie - Mali to przede wszystkim Timbuktu (a tam teraz się nie dostanie), i Ziemia Dogonów (http://whc.unesco.org/en/list/516), Djenne, i grobowiec Askii Mohameda (miejsce aktualnie też kontrolowane przez tzw. rebeliantów, czyli najprawdopodobniej niedostępne dla zwykłych śmiertelników). Nie wnikając w istotę konfliktu, dla mnie sytuacja podobna do tego co dzieje się w Syrii, też mamy szczątkowe informacje, ale tak czy owak bezpiecznie nie jest. Obecnie w prasie polskiej przytaczane są informacje o zbieraniu funduszy (broni) przez władze malijskie na "rozprawę" z północą, a przyznasz, że nie są to zachęcające informacje. Szczerze ubolewam, bo był to jeden z krajów wysoko na liście "do odwiedzenia". Pozdrawiam serdecznie |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.