Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Gdzie do Afryki? |
autor komentarza: Dahlia |
data dodania: 2012-08-12 22:21:27 |
treść: SWift - podalam GB, bo tu mieszkam - w sumie, porownujac do Polski, to duzo wyzszy powiom na campingach. Poza tym - ja jestem samotna mama, i w Polsce nie czuje sie sama z dzieckiem komfotowo w namiocie na polu namiotowym. Tam sie czulam ok, fakt ze w drugim namiocie byli moi znajomi. Gosc pyta o Afryke - a Afryka to nie tylko Egipt czy Maroko. Nie sugeruje Nigerii, bo nie bylam :) A RPA i Botswana - bylam, i moge powiedziec, ze jesli ktos przestrzega pewnych wytycznych, to mozna tam spokojnie jechac. Nie polecam zwiedzania pieszo slumsow Johanesburga, ale jest tam niesamowicie duzo atrakcji i dla doroslych, i dla dzieci. My jezdzilismy na safari, chodzilismy po gorach, jezdzilismy po wioskach, kapalismy sie w Oceanie Indyjskim, spedzilismy tam prawie miesiac, i naprawde to za malo... Woda pitna jest ok (na campingach - tak jak w Europie - z kranu, za wyjatkiem polnocno-wsch czesci kraju i Parku Krugera, nie ma w zasadzie zagrozenia malaria -ale to jeszcze radzilabym zawsze przed wyjazdem sprawdzac, tak jak i szczepienia). Super pogoda.. nawet jak lalo, to intensywnie, ale krotko :) Wiec - ja chetnie bym wrocila tam, tylko ze na dluzej.. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.