Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Tanzania Zanzibar prosze o garsc info. |
autor komentarza: tomako |
data dodania: 2012-09-06 22:44:49 |
treść: Hej, Byłem w listopadzie 2011. Tak jak w poprzednim poście. To nie jest łatwy kraj a biały to bankomat. Ja po zmroku nie chodziłem nigdzie. Nie warto kusić losu jak jesteś w małej grupie - przez cały dzień wrażeń sporo więc wieczorem można po prostu odpocząć. Z Kilimandżaro bus jedzie chyba ok 8-10h do Dar es a potem prom lub samolot. Ja preferuję samolot. Cena podobna jeśli umiesz się targować. Regularnie ok 70$ a po targa cho 45$. prom 30$. Lecisz 20 minut płyniesz 3-4h. Budżet zależy od standardu ale jest drogo jak na warunki panujące dookoła. Także weź pod uwagę ceny europejskie. Za nocleg płaciłem 30-50$ za 2 osoby. warunki znośne a czasami mnie znośne. Mimo to cena dla białego nie spada. W podróżny trzeba się pilnować - mi nic złego się nie przytrafiło ale jak się jest jedynym biały w promieniu kilkuset metrów nie jest to sytuacja komfortowa Zanzibar łatwiejszy i milszy. transport drogi - taksówka bo autobusów brak praktycznie zawsze kosztuje od 30-50$ Piwko 3000-3500 szylingów czyli ok 7zł. W małych miejscowościach nie ma banków czy bankomatów Tom |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.