Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: SZCZEPIENIA, MALARIA |
autor komentarza: fotodrab |
data dodania: 2012-12-06 16:49:24 |
treść: Kambodza to juz jednak zupelnie co innego, niz Tajlandia. Tutaj naprawde warto wziac komplet zalecanych szczepien, chociaz ja zawsze doradzalem wszystkim branie zalecanych szczepien do jakiegokolwiek kraju by nie jechali. Jednak w pewnych krajach ryzyko gwaltownie sie zwieksza. Tak jest ciagle w Kambodzy na przyklad. Z komarami tak naprawde najwiekszy problem jest oczywiscie noca i nad ranem. Ja zawsze mam ze soba wlasne tlace sie spiralki. Tak dlugo, jak dlugo sie tla w pokoju zabezpieczenie jest w zasadzie na 100% w przeciwienstwie do bardzo czesto nieszczelnych moskitier. Te spiralki sa w zasadzie niemal w kazdym hotelu, ale na ogol wydzielane po jednej na noc, a tla sie tylko ok. 5 godzin, a wiec nad ranem nastepuje zmasowany atak komarow, albo czasem w ogole ich nie ma i wtedy d. blada :) |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.