Forum dyskusyjne dodanie komentarza

powrót

temat: Podróż po Tajlandi , Malezji , Vietnamie rowerem
autor komentarza: mrcanberra
data dodania: 2012-12-06 23:10:35
treść:
Dołączę się do rozmowy, bo sam też lubię jeździć rowerem, ale nie maiłem tej przyjemności, aby odbyć naprawdę długą podróż na jednośladzie i tak już od kilku lat mi chodzi pomysł, aby w końcu zrealizować swoje marzenie o większej podróży.
Co do bezpieczeństwa uważam, ze Tajlandia ogólnie Azja Południowo-Wschodnia jest bezpieczna. Mnie tam np. nic złego nie spotkało. Fajni ludzie jakiś taki optymizm życiowy w nich drzemie.
Jeśli chodzi o Ciebie nie wiem, jaki mas staż, ale podróż z samej Polski to jednak może być trochę ambitny plan. W końcu to około coś 10000 km do samej Tajlandii w linii prostej. Zakładając, że zrobisz dziennie 100 km wychodzi, ze potrzebujesz 100 dni. Przeszło 3 miesiące będziesz pedałował. Aby mieć siły i trzymać optymizm należy się dobrze odżywiać, bo na samej wodzie i chlebie szybko można stracić zapał.
Także jak jeszcze się nie sprawdziłeś to albo podróż np. po Europie z Polski na Bałkany, albo dolot do Azji i tam rowerem. Wybrałbym tę wersję, aby pojeździć właśnie po Azji, ale na to też należy być przygotowanym. Jak byłem w Tajlandii nad wodospadami to ciągle się zastanawiałem, czemu lokalsi turyści również zwiedzający te wodospady ubrani są jak nasi hodowcy pszczół. Do tej pory nie znam za bardzo odpowiedzi, ale domyślam się, że tam gdzie krzaczory, słodka woda należy bardziej uważać na zmasowane ataki moskitów.
tytuł:
treść:
użytkownik: hasło:

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl