Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: WiIZA do Indii |
autor komentarza: Martusia_8889 |
data dodania: 2013-01-25 21:48:41 |
treść: Mam pytanie odnośnie wizy turystycznej. Wiem, że już były takie wątki, ale nikt tam dawno nic nie pisał więc postanowiłam założyć nowy. Chciałabym lecieć w lutym do Indii, ale jeszcze nie złożyłam wniosku o wizę. Nie wiem czy bardziej opłaca się jechać w poniedziałek osobiście czy na to samo wyjdzie jeśli zamówię kuriera na poniedziałek i wybiorę taką opcję żeby przesyłka była dostarczona jeszcze tego samego samego dnia. Mieszkam dość daleko od Warszawy i nie wiem czy będę miała możliwość pojechania tam w poniedziałek. Czy wnioski dostarczane przez kuriera rozpatrują tak samo szybko jak złożone osobiście? Czy odbierają i odkładają i najpierw zajmują się tymi dostarczonymi osobiście? A do tych wracają np jak im się przypomni? ( z ich organizacją to nigdy nic nie wiadomo ) Zależy mi aby wylecieć 16 lutego (pracuję w szkole i akurat wtedy są ferie, więc będę mogła lecieć na trochę dłużej), ale nie wiem czy zdążą do tego czasu z wyrobieniem wizy. Jeślibym pojechała w poniedziałek i datę 28.01 przyjęliby za pierwszy dzień to do 15.02 byłoby 15 dni roboczych. A jeśli wysłałabym kurierem i zabraliby się za to już we wtorek to do 15.02 mieliby 14 dni roboczych, więc tak jak jest napisane na stronie. Trochę się boję, że jednak się nie wyrobią. jak myślicie? Czy warto ryzykować i zabukować bilet na 16.02 czy lepiej kilka dni później? A jeśli później to o ile dni najlepiej opóźnić wylot?? I jaką opcję dostarczenia wniosku wybrać? Mam nadzieję, że znajdzie się ktoś to będzie w stanie rozwiać moje wątpliwości, mimo że okazało się że mam ich więcej niż myślałam i strasznie się rozpisałam :) |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.