Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Transport motocykla, roweru koleją transsyberyjską |
autor komentarza: maciasw |
data dodania: 2013-02-21 12:20:56 |
treść: Trochę stary wątek odgrzebałem bo też gryzie mnie ten problem. To go odświeżę bo chcę sobie pośmigać rowerkiem po okolicach Bajkału. Na stronie www.transsib.com.pl znalazłem takie oto info: "Istnieje możliwość zabrania do pociągu roweru. Należy go jednak “złożyć” tak aby mógł zmieścić się w komorze na bagaż pod lub nad łóżkiem. Wymiary komory bagażowej pod łóżkiem wynoszą odpowiednio około: 50 cm / 110 cm / 25 cm. Natomiast komora bagażowa nad łóżkiem ma wymiary: 30 cm / 180 cm / 60 cm." A dalej jest: "Do końca 2010 roku do pociągów dołączane były regularnie specjalne wagony bagażowe. Zwykle takie wagony pociadały pociągi o numerach: 6, 10 i 350. Od kwietnia 2011 sytuacja uległa zmianie i tym samym przewóz motocykli został przez kolej rosyjską uniemożliwiony. Z nieoficjalnych informacji wynika, że transport motocykli liniowymi pociągami pasażerskimi na trasie transsyberyjskiej ma być wkrótce całkowicie zakazany." NIe wiem czy te informacje są aktualne. Mam duży rower, więc jego przewóz w komorach bagażowych będzie niemożliwy. Natomiast na oficjalnej stronie kolei rosyjskich jest, że można przewieźć większy bagaż (w tym rower, bez rozbierania i pakowania) w przystosowanym do tego wagonie towarowym. Nie znalazłem jak dotąd informacji na temat ceny. Może jest to wliczone w cenę biletu. Wątek jest z maja 2011 więc może autor ma już jakieś doświadczenie z przewozem roweru i mógłby się tymi informacjami podzielić. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.