Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Byłem w Indiach-szczerze odradzam |
autor komentarza: Ana30 |
data dodania: 2013-03-07 18:50:00 |
treść: To może jeszcze ja wrzucę swoje trzy grosze:-) Czytałam ten wątek przed wyjazdem do Indii i miałam mieszane odczucia...nie wiem może gdyby nie to,że wszystko już było zaplanowane to bym się mocno zastanawiała nad tym wyjazdem. Dlatego też chciałam napisać parę słów,własnie dla osób nie zdecydowanych po wpisie hannibala. Ja z Indii wróciłam z mieszanymi odczuciami,ale po dwóch tygodniach pobytu w naszym kraju,chciałam się spakować i wrócić tam znowu. To prawda jest tam: syf, brud i ubóstwo...ale przecież nie powinno to być zaskoczeniem,chyba każdy przed wyjazdem przejrzał setki relacji z Indii.Na Indie trzeba spojrzeć z dystansu - jest tam na prawdę mnóstwo ludzi,zwyczajnie nie radzą sobie ze śmieciami,jest tam problem z prądem,wodą,większość ludzi żyje z handlu.mają tam nie wiadomo skąd(pewnie z Chin) mnóstwo towaru,Ci ludzie muszą walczyć o przetrwanie,być może dlatego posuwają się do takich nieuczciwych praktyk,nie chce ich tłumaczyć,bo nic nie wytłumaczy oszusta,ale zaznaczę,że spotkałam mimo to wielu dobrych ludzi.Fakt faktem można mieć bardzo mieszane uczucia po powrocie i wcale się nie dziwię ludziom,którzy nie chcą tam wracać.Ja mimo wszystko mam nadzieję,że jeszcze tam wrócę,bo to ogromny kraj o wielu obliczach,nie tylko tych negatywnych ale i pozytywnych.Myślę,że każdy powinien przeżyć to na własnej skórze,bo można w wielu sytuacjach sprawdzić siebie.I taka mała rada,zastanowić się dwa razy zanim powiecie w Indiach ok :-) |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.