Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Byłem w Indiach-szczerze odradzam |
autor komentarza: seszele28 |
data dodania: 2013-04-14 13:13:29 |
treść: Witam Wszystkich serdecznie...jestem tu nowa i na te stronę trafiłam przypadkiem...czytam wszystkie opinie i w zasadzie po części Wszyscy mają po trosze racji,,,czemu po trosze? bo nie da się poznać(a zarazem zrozumieć ocenić obiektywnie )kraju pod wzgledem klutury i zachowań mieszkańców będac tu tylko w na zasadzie turysty czyli gościa,,,Obecnie mieszkam w Indiach od lipca zeszłego roku....tak więc mam mozliwość przygladania sie zyciu hindusów na codzień a nie tylko przez szybę w autokarze...oczywiście są upierdliwi jezeli chodzi o handel,,,ale trzeba to zrozumieć i uszanować ,,,czasami jedna osoba ma na utrzymaniu całą rodzinę,,więc nie dziwne ,ze w tej branży wszystko jest dozwolone...nawet nachalnosc i upierdliwość,,co do zabytków niewiele mogę sie wypowiedzieć ,gdyż jeszcze nie zdązyłam nigdzie pojechać oprócz Delhi gdzie bylam zaledwie 3 dni,,,co do jedzenia na początku zachwyca ale nie jest ono przystosowane napewno do europejskich żoładków tak więc ja staram się raczej nie przesadzać z nim..,i gotuje po europejsku...mieszkam w Chennai nad sama Zatoka bengalską i zgodzę się ,że plaze sa strasznie syfiaste i zasr....niestety hindusi maja wiecej telefonów komórkowych niż toalet...oczywiscie starają się załatwiać bez sladów tzn podchodzą blizej linii wody ,,,i jak jest sprzyjająca fala to zabiera nieczystości a zarazem podmywa...tak więc jest wiele rzeczy ,które nam europejczykom wydają się okropne a dla nich to normalna sprawa...dlatego czasami wydając pochopnie opinię (chodzi mi o opinie niekorzystne) starajmy zagłębić się w ten problem i dociec przyczyny czemu jest tak jak jest... a nie krzywiąc się mówić ,że syf itd...pozdrawiam i mam nadzieję ,ze nikogo z Was nie obrazilam....ps jezeli ktoś miałby jakieś pytania jestem do dyspozycji(zacytowałam ostatni post bo nie znalazłam opcji jak dodać swój komentarz...czy moglby mi ktoś pomóc w tym temacie i wytlumaczyć jak dodać moja wiadomośc bez cytowania nikogo?z góry dziękuję) |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.