Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Safari w północnej Tanzanii - sierpień 2012 |
autor komentarza: bynio |
data dodania: 2013-04-19 21:33:54 |
treść: Żyjesz we własnym świecie, gdzie jesteś najmądrzejszy i niech tak zostanie. Więc po kolei, jedzenie 3 razy dziennie i kucharz nie jest żadną rewelacją, to oferują wszyscy i nawet taki ignorant jak ja miał tak samo. Transport mieliśmy 3 osoby w jeepie, więc chyba nie najgorzej, ciekawe jak u Ciebie. Przewodnikiem był nasz kierowca, chyba nie najgorszy skoro wypatrzył gepardy blisko drogi czy lwy na drzewie, zdjęcia wrzuciłem na czyjąś prośbę. Bilety wstępu oczywiście załatwia przewodnik i za to odpowiada. W Ngorongoro m. in. widzieliśmy lwią rodzinę. która zjadała wcześniej upolowaną zebrę plus przemieszczającego się nosorożca z odległości mniejszej niż 100 metrów. Może podpowiesz mi, gdzie jeszcze można zobaczyć nosorożca na wolności w Tanzanii ponieważ ja jestem ignorant a Ty znafca? Wydaje mi się, że nigdzie. Może po prostu miałeś pecha w kraterze i nic nie widziałeś albo Twoi profesjonaliści to raczej średniej klasy wyrobnicy z dobrym PR-em. Powtórzę jeszcze raz Tarangire, Arusha i Lake Manyara nie ma co porównywać do Serengeti, to tak jakbyś Hiltona porównywał do homestaya, pewnie, że homestay ma swój urok, ale nie to samo. Dlatego Hilton kosztuje kilkakrotnie więcej, podobnie porównanie to Serengeti i Lake Manyara. A dla mnie nawet 5 mln ptaków widziane z daleka robi mniejsze wrażenie niż gepard z odległości 10-20 metrów, kwestia gustu. Zobaczymy czy to uda się to zobaczyć za rok z Twoimi profesjonalistami. Nie widzę więc powodów do natrząsania się z innych, że płacą tak dużo, skoro jak sam powiadasz w Serengeti nie byłeś, a my wszyscy płaciliśmy właśnie tyle, głównie za ten Park Narodowy, który jest najlepszy i zarazem najdroższy. Oczywiście, że mogę wrzucić zdjęcia orłów, nawet mam takie na którym zjada upolowaną wcześniej zwierzynę, którą trzyma w szponach (zrobione w Serengeti właśnie), tylko po co skoro Ty i tak jesteś najmądrzejszy i Ciebie nie przekonam. Wybacz, ale nie widzę sensu. A w Serengeti byłem 2 razy i jak będzie okazja to pojadę po raz trzeci. Zbyszek |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.