Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: WIZA KROK po KROKU |
autor komentarza: skiley |
data dodania: 2013-04-30 19:28:21 |
treść: Witam! Planuje w najblizszym czasie wyjazd do Indii na pol roku i probuje zorganizowac wszystko odnosnie wiz , jednak na ten moment nie wiem za bardzo jak to wszystko ulozyc w spojna calosc dlatego licze na Wasza pomoc. Pierwsza rzecza, ktora jest dla mnie niejasna jest wymog o wykazaniu rezerwacji lub kupna biletu. I teraz czy rezerwacja i kupno biletu przypadkiem nie ida ze soba w parze ?? Wiadoma rzecza jest, ze nie chce kupowac biletu gdyz nie wiem na jaki okres otrzymam wize wiec naturalnie, aby uniknac rozczarowan powinienem jedynie dokonac rezerwacji bez wplat , jednak czy jest to mozliwe ? dotychczas przy kupnie jakiegokolwiek biletu zawsze w celu zabookowania wymagana byla ode mnie wplata... Kolejna kwestia sa terminy na jakie powinienem zabookowac swoja podroz. Moje watpliwosci wiaza sie z tym, ze mianowicie w przypadku zabookowania w tym momencie biletu dokladnie na pol roku przypuscmy 01.07 - 01.01, do momentu wylotu bede znajdowal sie w Polsce w celu miedzy innymi oczekiwania na wize. Wiza z tego co wiem jest wazna od momentu jej wystawienia wiec gdy uzyskam ja na 3 tygodnie przed wylotem zabraknie mi waznosci bedac w Indiach... Czy w takim wypadku musze skrocic swoj wyjazd o te pare tygodni aby miec zapas biezpieczenstwa ?? Ponadto jaka mam pewnosc ze moja wiza zostanie wydana akurat po 2 tygodniach na ktorejs ze stron czytalem ze ambasada ma prawo zwlekac nawet do dwoch miesiecy co sie wydaje absolutna bzdura ... Poza tym dochodzi rowniez dodatkowy czas na przeslanie paszportu i przelew bankowy do ambasady gdyz nie jestem w Warszawy .... po krotce - POMOCY ! Jakby mi ktos doswiadczony wyjasnil jak to rozegrac krok po kroku bylbym niezmiernie wdzieczny !! Z gory ogromne dzieki !! POKÓJ ! |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.