Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Wyjazd do Gruzji |
autor komentarza: kuba@dobrenarty.pl |
data dodania: 2013-06-28 23:01:07 |
treść: Plan wyjazdu: Planu na razie nie ma, oprócz tego że muszę być w PL z powrotem 7.09. Jak oglądam tę Gruzję na mapie to wydaje mi się że są 3 miejsca do obejrzenia na pewno: stolica czyli Tbilisi, żeby zażyć coś miejskiego życia ;) górskie doliny - z czego jak widzę Gudauri jest blisko Kazbegi czyli miejsca wypadowego na Kazbek. Góra podobno łatwa, wymagająca dobrej kondycji, ciut sprzętu i dobrej pogody. Myślę że w VIII taka pogoda powinna być. Z Tbilisi jest blisko do Armenii. Zapewne da się dojechać stopem czy jakimkolwiek innym środkiem komunikacji. W Armenii jest ogromne jezioro Sevan położone w górach. To jedno miejsce a drugi cel to góra Aragac która ma 4090 m. Na nią też chcę wyjść. Potem są 2 patenty: albo powrót do Tbilisi i jak starczy czasu to jeszcze nad Morze Czarne do Poti albo innego mniejszego miasta. Potem Tbilisi i powrót do PL. albo: przez przejście graniczne do Turcji i przejechać jeszcze przez Turcję do Ankary lub Istambułu i stamtąd powrót samolotem. Pozdrawiam :) Kuba |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.