Forum dyskusyjne dodanie komentarza
| temat: Orientalna przygoda w krajach arabskichTANIO! |
| autor komentarza: Jacky |
| data dodania: 2013-08-10 14:30:18 |
| treść: Wobec tego powodzenia życzę.Czytałem kiedyś artykuł gdzie polski reporter opisywał swą podróż do AS. Pisał, m.in. że osłupiał gdy wysiadł na lotnisku w Rijadzie, zamiast okutych złotych złotem drapaczy chmur i budowli ze szkła jak w ZEA zobaczył przeciętne dość zaniedbane budynki i tony kurzu naniesionego z pustyni (bo AS to jedna wielka pustynia a poza tym odległości między miastami ogromne) Restauracje zaniedbane z pordzewiałymi wentylatorami i bardzo mało ich , zamykane o różnych porach. Zero jakiegokolwiek alkoholu, ja pijakiem nie jestem ale zimne piwko w upale dlaczego nie a tu klala, poza tym źle widziane jest noszenie krótkich spodenek (dla przykładu w Syrii / Jordanii / Libanie / Kuwejcie nie ma z tym żadnego problemu) źle widziane są tatuaże z symbolami przypominającymi symbole chrześcijańskie tak samo jak noszenie krzyża. A poza tym (tego już nie wyczytałem w artykule) ale słyszałem że jak się trafi na policję to podczas przesłuchania można nieźle dostać pałką albo w zęby. Nasuwa się więc pytanie czy w ogóle warto? Ale szacun za decyzję, Jak się uspokoi w Jemenie to jadę bez dwóch zdań a także rozważam Oman. Aha, nie mam wiarygodnych info na temat wynajęcia auta w Kuwejcie a info na polskich stronkach może być takie sobie, lepiej sprawdzić u źródła np."rent a car in Kuwait City" czy jakoś tak. Kuwejtczycy są do nas b.dobrze nastawieni w końcu za komuny budowaliśmy im drogi autostrady i infrakstrukturę więc było b.miło. Pozdro. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.