Forum dyskusyjne dodanie komentarza

powrót

temat: Maroko - wrażenia po powrocie
autor komentarza: colcolcol
data dodania: 2007-08-28 19:36:33
treść:
na prawde sorki .. nie chciałem nikogo obrażać :(
sporo ludzi moze nam zazdroscic, że wogóle Maroko zobaczylismy.
Ale ja ciagle mam przed oczyma dziewczynke ( ok 10 lat) z zakrwawionymi zębami, którą jej krewni próbowali odsraszyć od nas i zabrac jej podarowany przez nas kolorowy długopis i ich smutek, ze muszą jej oddać po naszych naleganiach - wszystko bez cienia agresji 100 km od najbliższego miasta oraz jej smutek kiedy nie chcielismy kupic od niej farbowanych kamieni. Próbowałem jedynie dostrzec w marokańczykach "zwykłych" ludzi, którzy nas "tych z zachodu" traktują z zazdrością. Temat wrażeń z podróży wywołuje ogromne emocje wystarczy poczytac rewelacje z podrózy z "cudownych" a za chwilę "śmierdzących" indii. Ja tez zostałem "frajerem" bo zapłaciłem ze dwa razy troche za duzo i później po chłodnym przemysleniu sytuacji doszedłem do wniosku , że to moja wina! należało najpierw!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zapytać i uzgodnic cenę nawet na pismie ! sytuacja :
Marakesz, noc,obok placu, kocioł gigant!! brak miejsc parkingowych i nagle jak z pod ziemi machaja rękoma odjeżdzają swoim autem i robia nam miejsce , wjeżdzam, słysze 200 drh !!!!( 80 zł za godzinę) , krótka ( 5 min ) wymiana zdań i stanęło na 20 drh z pilnowaniem( zablokował wyjazd swoim autem) przy wyjezdzie nie był rozmowny ale 20 to 20 !!
cała!!!! podróz kosztowała mnie 3200 zł polskich !!!! wszystko było nastawione na: mało zapłacic a duzo zobaczyc i poznac i
Twoja odpowiedź była naprawdę interesujaca a konkretne przykłady powiedziały więcej niz ogólne "oszukuja turystów" Pozdrawiam i jeszcze raz przepraszam, uwagi o frajerach moze i przesadzone ale widziałem wycieczki niemieckie gdzie wszyscy sciskali przełozone dwa razy przez ramie wypchane torby z kasą, które zasłoniły im całe maroko.
tytuł:
treść:
użytkownik: hasło:

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl