Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Szukamy pomocy podróżnicy - listopad 2013 |
autor komentarza: lilou |
data dodania: 2013-09-20 13:24:14 |
treść: Jeżeli zdecydujesz się na Palawan, to wylądujesz w mieście Puerto Princesa (z Manili lotów jest od groma, bardzo duża ilość lokalnych linii lotniczych, bilety bardzo tanie i można je kupować nawet na dzień przed wylotem). Puerto Princesa nie jest za atrakcyjne, na pewno warto tam zobaczyć Podziemną rzekę, która jest na liście nowych siedmiu cudów świata. Z Puerto do El Nido można dostać się autobusem (podróż jest długa, musisz przejechać prawie całą wyspę, ok 8 godzin i dość niewygodna). Ale warto! Z zakwaterowaniem nie ma najmniejszego problemu, w El Nido jest mnóstwo hotelików i pensjonatów, na szczęście nie ma jeszcze dużych hoteli-resortów. Ja nic wcześniej nie bookowałam, po prostu wysiadłam z autobusu i przeszłam sie ulicą. Mieszkałam w cudownym miejscu, miałam do dyspozycji cały domek na szczycie wzgórza z widokiem na całą zatokę. Coś pięknego! Właściciel prowadzi tez kameralny hotelik (parę pokojów) u podnóża wzgórza,zaraz na przeciwko morza. Z domkiem super mi się trafiło bo zszedł dużo z ceną dlatego że zdecydowałam się zostać na całe dwa tygodnie i byłam akurat w sezonie deszczowym więc łatwiej się targować;) W agencjach albo u lokalnych ludzi możesz sobie zabokowac wyprawy łodzią na archipelag Bacuit (te wysepki to jedno z najpiękniejszych miejsc jakie widziałam), poza tym spokojnie można wynająć motor i pojeździć po okolicach, na pobliskie wodospady albo dzikie, długaśne plaże. Generalnie mało turystów, przepiękne krajobrazy, dużo atrakcji, bardzo fajny klimat i wciąż dość kameralnie:) dawaj znać jak będziesz mieć jeszcze jakieś pytania, postaram się pomóc:) |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.