Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Rumunia stopem-czy bezpiecznie? |
autor komentarza: Hrihorij |
data dodania: 2007-08-31 10:34:58 |
treść: Hej. Dużo jeździłem na stopa po Rumunii. Najważniejsza rzecz to ta, że czasami kierowcy mogą chcieć pieniędzy. Generalnie nie płacę ale raz w Karpatach mało nie pobiłem się z kierowcą. Oczywiście nie zapłaciłem ale niesmak pozostał. Ale bywają sytuacje odwrotne - pewien rumuński kierowca dał mi trochę pieniędzy na drogę. W Rumunii sporo ludzi korzysta z autostopu i trzeba się przygotować, że dobre miejsca na stopa będą pełne miejscowych. Co do bezpieczeństwa to wnioskuję,że jest bezpiecznie bo: 1. Poza awanturą o kasę nic złego mi się nie przytrafiło 2. Wielokrotnie zatrzymywały mi się samotne kobiety (gdyby miały informacje lub nawet plotki, że to niebezpieczne pewnie by się nie zatrzymały) |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.